Parkinson & Seniorenfit

Parkinson & Seniorenfit

Deze training is voor Senioren en mensen met Parkinson. Door gerichte oefeningen (coördinatie, balans, stabiliteit) te doen worden de gezonde hersencellen gedwongen de functie over te nemen van degene die niet goed werken.
NO EXCUSES

Dr Philgood vs Parkinson

In 2014 is in Nederland voor het eerst gestart met een Bokstraining voor Parkinsonpatiënten. Dit project heeft de eerste prijs gewonnen op het landelijk congres van ParkinsonNet.

In Amerika bestaat dit concept al vele jaren: RockSteady Boxing wordt in vele honderden Amerikaanse sportscholen met succes aangeboden. Onderzoek naar deze trainingen laat zien dat Parkinsonpatiënten vooruit zijn gegaan in het dagelijks functioneren en patiënten de training ervaren als een goede uitlaatklep.

De mooiste uitspraak en het belangrijkste doel: “Je voelt je even geen patiënt meer!”

Boksen tegen Parkinson wordt ondersteund door de Parkinson Vereniging, ParkinsonNet en de Stichting Parkinson Nederland. Het is een verantwoorde manier van training en lichaamsbeweging en wordt begeleid door gekwalificeerde professionals.

Belangrijk: het is non-contact boksen, zonder fysiek contact. Er wordt alleen op een boksbal gemept! Maar wat net zo belangrijk is: Het is leuk, je krijgt er energie van en je komt gegarandeerd in een andere stemming!

NOBY-sports heeft ook zo een groep “Boksen tegen Parkinson”, onder de naam Dr Philgood vs Parkinson.

Het is een initiatief van Rob Manvis en Piet van der Molen. Rob is een bekend bokser en bokstrainer van de Nederlandse boksbond en heeft in zijn vriendenkring ervaring met wat de ziekte kan aanrichten. Piet is een enthousiaste liefhebber van de bokssport, en heeft ook de ziekte van Parkinson. Nadat ze succesvol samen een jaar hebben getraind is het hun streven om hun passie en opgebouwde ervaring te gebruiken voor alle Parkinsonpatiënten in Amsterdam en omstreken.

Contact Ons

Nieuwendammerdijk 536B,

1023 BX Amsterdam

Tel: 06 16366555

3 + 9 =